nuttige info over nester

Nester werkt met bomen om het belang ervan in de kijker te plaatsen. Nester bouwt constructies in bomen, maakt objecten uit hun hout en doet aan het verzorgen van de bomen en hun standplaats.

Het grote doel hiervan is om personen, maar vooral kinderen, de meerwaarde van bomen aan te tonen en ervoor te zorgen dat bomen met respect behandeld worden.

Bomen zijn een meerwaarde want: bomen zuiveren onze vuile lucht - bomen koelen onze straten en steden - bomen leveren zuurstof - bomen nemen co2 op - bomen hebben een positief effect op onze gemoedstoestand - bomen zijn inspiratiebronnen - bomen kunnen ons energieverbruik verminderen - met bomen besparen we water - bomen voorkomen erosie - bomen zijn trekpleisters - bomen nemen vuil water op - bomen blokkeren uv stralen - bomen leveren voeding - bomen bieden onderdak - bomen zijn speelobjecten - bomen tonen ons de seizoenen - bomen hebben een economische waarde - bomen geven ons hout - bomen verminderen agressie - bomen zijn herkenningspunten - bomen leveren ons papier - bomen bieden schaduw - bomen kuisen onze grond - bomen dempen lawaai - bomen doen de waarde van vastgoed stijgen.


wie

© Renaat Nijs Media

© Renaat Nijs Media

Wouter Doornaert richtte Nester op in het voorjaar van 2015.

Nester is ontstaan uit passie voor het werken met hout, liefde voor natuur en begeestering voor ontwerpen van tastbare zaken. Ik wil graag nester een werkwoord maken met als betekenis: het creëren van een gezellige omgeving in en rond bomen.

Na mijn 5 jaar ervaring als product ontwerper in mijn eigen bureau was het me duidelijk dat ik veel meer met mijn handen aan de slag wou gaan en liefst in een inspirerende omgeving. 

In het voorjaar van 2016 studeerde ik af als boomverzorger. Mijn kennis van ontwerpen koppel ik nu aan mijn kennis van bomen. Deze combinatie laat me toe om allerhande werken met bomen succesvol uit te voeren. 

Wouter is een gecertificeerd European Tree Worker.


werkwijze

© Simon Verschelde

© Simon Verschelde

Voor het bouwen van constructies of het verzorgen van uw bomen kom ik graag langs. Tijdens onze kennismaking bespreken we de mogelijkheden en luister ik naar jullie vragen en wensen maar steeds in functie van de gezondheid van de bomen.

Voor het ontwerpen en bouwen van boomhutten hanteer ik een eigen proces dat transparant en duidelijk is zodanig we uw project succesvol kunnen opleveren.

Nester werkt samen met betrouwbare leveranciers van lokale materialen, studiebureau Vangheluwe voor de nodige stabiliteitsstudies en gedreven vakmannen voor het keurig opleveren van uw project.

Ik werk graag in mijn regio rondom Kortrijk omdat ik liefst ga werken met de fiets, maar grotere afstanden zijn natuurlijk ook mogelijk. 


maak even verder kennis